Mihajlović u Moskvi

11:56 14. 10. 2021. FoNet

MOSKVA - Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas u Moskvi, gde prisustvuje konferenciji ”Ruska nedelja energetike 2021”, da je glavna tema za najvažnije energetske aktere u svetu kako uspostaviti energetsku bezbednost i u isto vreme se boriti protiv klimatskih promena.

”Izazovno je vreme za energetski sektor u celom svetu, a naravno i za energetski sektor Srbije. Na forumu u Moskvi, na kojem učestvuju najpozvaniji akteri u energetici u svetu, i oni koji su veliki potrošači i veliki proizvođači, danas se govori najviše ne samo o energetskoj krizi nego i o budućnosti. Nijedan od aktera nije rekao da treba zaustaviti borbu protiv klimatskih promena, nego kako uspostaviti energetsku bezbednost i u isto vreme se boriti protiv klimatskih promena”, rekla je Mihajlovićeva.

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, ona je dodala da će tokom posete Moskvi imati i važne sastanke s potpredsednikom ruske vlade Aleksandrom Novakom i sa ministrom spoljnih poslova Mađarske Peterom Sijartom. (kraj) dar//dj

Share: