Hipokrizija EU prema Srbiji

16:46 17. 10. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

CAVTAT - "Hipokrizija Evropske unije prema Srbiji i koketiranje s režimom Aleksandra Vučića mora da prestane dok ne bude prekasno, jer smo na pragu građanskog rata", izjavila je potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić na međunarodnoj konferenciji evropskih socijaldemokrata "Evropska unija u tranziciji" u Cavtatu.

Ona je ukazala na paralisano pravosuđe, politiku bezakonja i golu silu kojom upravlja Vučićev režim, na kriminal i korupciju koji su njegovo drugo ime, na brutalnu propagandu protiv svakog njegovog kritičara, ali i na činjenicu da je Evropska unija, ćutke gledajući na sve to skoro 10 godina, saučestvovala u održanju na vlasti takvog režima.

Tepić je rekla da ne tražimo da neko drugi vodi naše bitke, ali je istakla da ne treba ni da nam odmaže flertujući s Vučićem i da nikakve zelene ili druge važne politike ne mogu da budu na stolu dok imamo Srbiju u kojoj inspektori ne smeju ni da priđu, a kamoli da uđu u kineske fabrike koje svakodnevno truju građane. (kraj) is/nm

Share: