Šamar opoziciji

12:35 24. 10. 2021. FoNet

BEOGRAD - Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je Tanju Fajon, Vladimira Bilčika, Knuta Flekenštajna i Eduarda Kukana da se suzdrže od slanja bilo kakvih budućih dokumenata vezanih za međustranački dijalog koji su vodili.

U odgovoru na predlog evroparlamentaraca da opozicione stranke koje su učestvovale u međustanačkom dijalogu odrede člana Privremenog nadzornog tela, Đilas ukazuje na to da se dijalog vlasti i opozicije završio potpunim neuspehom.

"Za to ste u potpunosti vi odgovorni, pošto ste kao evropski posrednici odlučili da napustite evropske vrednosti i podržite odbranu nedemokratskog i autokratskog režima Aleksandra Vučića", navodi predsednik SSP-a, naglašavajući da su evroparlamentarci bukvalno lupili šamar svima koji uporno rade na uvođenju Srbije u EU.

Kako je saopšteno, Đilas smatra da dokument koji su evroparlamentarci predložili na kraju dijaloga, a koji su prihvatili samo SNS i SPS, nije doneo bilo kakve promene u izbornim uslovima u Srbiji. (kraj) def/nm

Share: