Vlast kriva za netoleranciju

12:05 16. 11. 2021. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Zamenica predsednika Demokratske stranke (DS) Dragana Rakić iskazala je danas zabrinutost što Srbija dočekuje još jedan Međunarodni dan tolerancije kao duboko netolerantno i podeljeno društvo, i za tako visok stepen netolerancije, koja čak prelazi u mržnju i fizičke obračune među građanima, okrivila vrh vlasti, na čelu sa Aleksandrom Vučićem.

Kako je istaknuto u saopštenju DS, Rakić je ukazala da mesecima unazad postoji državni projekt oživljavanja aveti prošlosti, "kao što je davanje medijske i svake druge podrške samozvanom Kapetanu Draganu, ubici Zvezdanu Jovanoviću, osuđenim ratnim zločincima Vojislavu Šešelju i Ratku Mladiću, desničarskim neofašističkim grupama poput Levijatana i nekakvih narodnih patrola".

Ona je poručila da će DS, zajedno sa građanima, nastaviti borbu za slobodno, tolerantno i demokratski uređeno društvo, društvo u kome će se negovati dijalog, uvažavati pravo na drugačije mišljenje, podsticati javna debata o svim važnim društvenim pitanjima". (kraj) vbr/dal/dj

Share: