Policija servis SNS

20:33 29. 11. 2021. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Potpredsednik Narodne stranke (NS) Miroslav Aleksić izjavio je da su policija i tužilaštvo „servis SNS-a i režima Aleksandra Vučića“ i da su to dokazali time što nije uhapšen nijedan od huligana koji su s čekićima i motkama tukli ljude na subotnjem protestu, pa će zato građani "morati sami da se brane i izbore za slobodu“.

„Podneli smo i krivične prijave, ali kako to da policija reaguje samo prema opoziciji, a ne i prema onima koji su čekićima i motkama napali građane, iako su njihova imena poznata? Kako je moguće da nije uhapšen nijedan od batinaša koje je režim poslao, a uhapšeni su građani koji su protestovali? U kakvoj državi živimo?“, rekao je Aleksić za TV Nova S.

Aleksić je istakao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić „opasnom izjavom da je bager mogao da ide gde hoće“, iako su na putu bili okupljeni građani, huška građane na sukobe.

Aleksić je istakao da vlast, kao što „ispod žita dovodi Rio Tinto“, planira da na isti način reši i pitanje Kosova i Metohije.

„Srbija je 11. juna glasala da Albanija postane članica Saveta bezbednosti UN i time joj omogućila da s te pozicije lobira za članstvo samoproglašenog Kosova u organizacijama Unesko i Interpol. Premijer Albanije Edi Rama je pre tri dana rekao da bi glasao za ujedinjenje Albanije i Kosova. Imamo, dakle, veliku Albaniju pred vratima, a vlast u Srbiji istovremeno podržava Albaniju da bude članica Saveta bezbednosti“, rekao je Aleksić. (kraj) /lč/nm

Share: