Menjaćemo zakon

18:17 04. 12. 2021. FoNet | Milica Rilak

GORNJE NEDELJICE - Pošto Zakon o eksproprijaciji nije protivsutavan, ali krajnji rok za moj potpis je 10. decembar - predlažem da se napravi Predlog zakona o izmenama i dopunama (starog) Zakona o eksproprijaciji, da ga usvojimo do kraja godine, i da tako vratimo stari Zakon o eksproprijaciji, rekao je danas u Gornjim Nedeljicama predsednik Aleksandar Vučić.

Vučić je na skupu s meštanima jadarskih sela rekao i da bi izmene i dopune Zakona o eksproprijaciji morale da budu usvojene pre Nove godine.

"Ovo oko zakona o eksproprijaciji rešavaćemo u narednih sedam-osam dana, i nemajte nikakvih briga, na vama je da realno sagledate svoje mogućnosti, želje i potencijale. Niko na vas neće da vrši nikakav pritisak, niti će država nešto da vam ekspropriše ili uzme bilo šta ni po ovom, ni po onom, ni po ne znam kakvom zakonu", rekao je Vučić.

Dodao je da "ako možemo da se dogovorimo za rokove - možemo, a ako ne možemo, vratićemo stari zakon".

Istakao je da mu kod novog Zakona o eksproprijaciji ne dopada rok od samo pet dana za reagovanje građana "ukoliko hitnost nalaže da nekoga ostavite bez lične imovine". (kraj) dar/mr/dpv

Share: