Vučić nervozan

14:29 05. 12. 2021. | Darko Radović

BEOGRAD - Potpredsednica Narodne stranke (NS) Sanda Rašković Ivić ocenila je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić veoma nervozan i uplašen, jer su protesti juče širom Srbije pokazali da su se građani i opozicija ujedinili i da mu neće proći zakoni o eksproprijaciji i referendumu, čiji je cilj da "Rio Tinto" "pretvori zemlju u trovačnicu“.

"Vučić je posle jučerašnjih fantastičnih protesta u kojima je učestvovalo mnogo ljudi shvatio da neće moći da radi šta hoće i da od Srbije napravi ludnicu. Mislio je da će mu i ovo proći, kao što su mu prošli briselski sporazumi kojima je evakuisao državu Srbiju s Kosova i Metohije i kao što je oteo penzije, ali se prevario“, rekla je Sanda Rašković Ivić u Zrenjaninu, na tribini organizacije "Novi optimizam".

Ona je ocenila i da je Vučić bio „veoma nervozan“ tokom razgovora s meštanima Gornjih Nedeljica kod Loznice, gde se planira otvaranje rudnika litijuma Kompanije "Rio Tinto", i da je pokušao da zameni teze, "ali mu to nije uspelo“. (kraj) dar/nm

Share: