Kurti narušava mir

15:29 05. 12. 2021. FoNet | Darko Radović

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju (KiM) Petar Petković izjavio je da nije Beograd taj koji u region izvozi nestabilnost, kako tvrdi kosovski premijer Aljbin Kurti, "već to čini upravo on jer svojim jednostranim, nasilnim akcijama i zapaljivim izjavama narušava teško stečeni mir na prostoru Kosova i Metohije, ali i šire".

"To što je Aljbin Kurti prinuđen da čeka pred vratima Vašingtona ne znači da će brže dobiti vizu za SAD ako napadne Beograd i predsednika Aleksandra Vučića zbog saradnje s Rusijom. Naš ugled u međunarodnoj areni izgrađen je kredibilnom i odgovornom politikom predsednika Vučića i ničim ne može biti poljuljan, a ponajmanje Kurtijevim naručenim intervjuima i političkim pamfletima", navodi Petković.

Kosovski premijer Aljbin Kurti ocenio je za "Pobjedu" da se Srbija "prema zemljama nastalim raspadom Jugoslavije" ponaša kao "mala Rusija, odnosno paternalistički i hegemonistički", i da je to što ona "ne može ni da zamisli, ni da prihvati Kosovo kao ravnopravnu državu-suseda“, najveći problem Kosova. (kraj) dar/nm

Share: