Otvoreni Balkan je proces

14:38 21. 12. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

TIRANA - Mi ovde imamo različito viđenje o pitanju Kosova, Beograd i Priština imaju drugačija viđenja, ali to nije razlog da ne razgovaramo i da oni budu deo Otvorenog Balkana, odgovorio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić na pitanje da li bi mu smetalo da Kosovo sa svojom zastavom sedi za stolom inicijative Otvoreni Balkan.

U Srbiji su za tri meseca izbori i meni bi bilo najlakše da oštro odgovorim, ne bi li dobio neki unutrašnji nacionalistički poen, ali moj odgovor će biti miran, racionalan i pokušaću da objasnim još jednom zašto ovo radimo, rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerima Albanije i Severne Makedonije, Edijem Ramom i Zoranom Zaevim.

Možemo nazivati prelazima, a vi granicom između Srbije i Kosova, ali da pričamo o suštini. Da li bi bilo lakše i Albancima i Srbima da nema takvih linija i da ljudi slobodno prolaze, bez zaustavljanja, maltretiranja i prepreka? Mislim da bi i da nema čoveka ni u Prištini, ni u Mitrovici, Beogradu i Tirani, koji se s atim ne bi saglasio, predočio je Vučić..(kraj) vip/ivt/dj

Share: