Politika

MIROSLAV LAJČAK NAJAVIO SASTANAK VUČIĆA I KURTIJA U BRISELU

Želimo brz napredak

03. 02. 2022. 19:07 | FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Želimo brz napredak u procesu normalizacije odnosa Srbije i Kosova, primenu prethodno postignutih dogovora i rekli smo i u Beogradu i Prištini da sve što je dogovoreno mora da se sprovede, poručili su danas izaslanici Evropske unije i Sjedinjenih Država za Zapadni Balkan Miroslav Lajčak i Gabrijel Eskobar.

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak pozdravio je danas posvećenost Srbije dijalogu sa Kosovom, napominjući da je dijalog koji se vodi pod okriljem Unije povezan sa procesom evrpskih integracija Srbije i Kosova.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti su i na privatnim sastancima i javno rekli da su voljni da dođu u Brisel kada budu pozvani. Niste videli mnogo dijaloga, ali je u međuvremenu bilo dosta procesa i izvesnog napretka, rekao je Lajčak i naglasio da je danas prilično optimističan. 

Lajčak je naglasio da on svoje dužnosti ispunjava prema mandatu koji je dobio, a to je da posreduje u dijalogu koji će rezultirati pravno obavezujućim sporazumom između Srbije i Kosova. (kraj) is/ivt/dpv

Share: