U službi interesa građana

10:47 02. 03. 2022. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Kandidat koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije za predsednika Srbije Zdravko Ponoš poručio je danas biračima da je "spreman da čuje, da sasluša, da bude u službi nacionalnih interesa i interesa ljudi koji žive u Srbiji".

"Želim da čujem šta građani misle i kada budem predsednik. Ne mislim da je predsednik neko ko treba da se ponaša kao da je popio svu pamet ovog sveta i da treba da se ponaša kao šef bilo kome osim možda svom kabinetu, a i za to ima šef kabinta. Predsednik države je čovek koji reprezentuje državu, pre svega, državno jedinstvo, koji se trudi da se obraća jezikom koji je pomirljiv, koji uliva poverenje, a ne čovek koji deli naciju, koji seje jezik mržnje", rekao je Ponoš za TV N1.

Upitan da prokomentariše to što predsednik Srbije Aleksandr Vučić odlaže objavljivanje svoje kandidature, Ponoš je ocenio da je to "jedna drama koja se redovno igra i služi za homogenizaciju" Srpske napredne stranke "koja je u prilično raspadajućem stanju u ovom momentu". 

Ponoš je rekao i da će u njegovom savetničkom timu, osim Srđana Dragojevića, Siniše Kovačevića, Dragana Delića i Gordane Matković, biti i genetičar Miodrag Stojković, akademik Dušan Teodorović, profesor u penziji Čedomir Čupić i najavio da će ih biti još. (kraj) vbr/lč/dj

Share: