Ukrajina očekuje uvođenje sankcija

13:26 28. 03. 2022. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Ambasada Ukrajine u Srbiji saopštila je danas da računa na to da će Srbija ne samo osuditi agresiju velikih razmera koju je pokrenuo "pobesneli režim" Vladimira Putina protiv suverene evropske države Ukrajine, već i uvesti sankcije državi agresoru i njenom rukovodstvu.

Ambasada je reagovala na izjavu ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina "da oni koji su bombardovali Jugoslaviju nemaju moralno pravo da od Srbije traže da uvede sankcije Rusiji" i upitala ga da li je Ukrajina bombardovala Srbije i da li mu nisu važni podrška i zahtevi Ukrajine, koja je najoštrije osudila bombardovanje Jugoslavije i uvek podržavala i podržava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.

Gospodine ministre, Ruska Federacija nije napala pojedine države članice NATO. Režim Putina je napao Ukrajinu. Otuda upravo Ukrajina, koja je uvek bila na strani Srbije, poziva da se uvedu sankcije državi agresoru. A vi iz nekog razloga ne odgovarate Ukrajini, već nekim drugim zemljama, saopštila je ukrajinka ambasada. (kraj) vbr/ivt/dj

Share: