Donacija SAD

12:43 05. 05. 2022. FoNet | Darko Radović

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović i ambasador SAD Kristofer Hil prisustvovali su danas u Vojnomedicinskom centru „Karaburma“ u Beogradu ceremoniji primopredaje medicinske opreme koju su toj vojnoj zdravstvenoj ustanovi poklonile SAD.

Ministar Stefanović je zahvalio ambasadoru Hilu na donaciji koja se sastoji od 64-slajsnog skenera i pokretnog rendgen aparata i rekao da je važno da vojnici uvek budu najbolje moguće zbrinuti, da znaju da imaju vojno zdravstvo koje brine o njima u svakom trenutku, ali i podsetio da vojno zdravstvo danas brine i o svim drugim građanima Srbije, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

"U poslednjih desetak godina imali smo donacije u ceo sektor Ministarstva odbrane i Vojsku Srbije veće od 47 miliona dolara i povod današnjeg susreta, takođe, jedna je lepa stvar, a to je donacija multislajsnog skenara i rendgen uređaja koji će biti u vojnoj kovid bolnici na Karaburmi. Nadamo se kada kovid bude uskoro iza nas da će da će ovi dijagnostički uređaji biti začetak stvaranja vojne bolnice, sa punim kapacitetom, sa uređenjem koje planiramo i nabavkom novih uređaja", rekao je Stefanović. (kraj) dar/dj

 
Share: