Bespovratna pomoć EU

15:56 10. 05. 2022. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Program Evropske unije za lokalni razvoj EU PRO Plus, koji se sprovodi u saradnji s Ministarstvom za evropske integracije, objavio je javni poziv za dodelu tri miliona evra bespovratnih sredstava preduzetnicima, mikro i malim preduzećima registrovanim u jednoj od 99 lokalnih samouprava uključenih u program, a prijavljivanje traje do 30. juna.

Evropska unija će sa ukupno tri miliona evra kroz nabavku opreme i uvođenje usluga podržati preduzeća koja su registrovana između 1. januara 2016. i 31. decembra 2020. godine i bave se proizvodnjom ili pružanjem usluga koje obuhvataju informacione tehnologije, arhitektonske i inženjerske delatnosti, zdravstvenu i socijalnu zaštitu, usluge vezane za turizam, održavanje i popravke, saopšteno je iz EU PRO Plus.

"Ova konkretna podrška EU doprineće unapređenju proizvodnje i tržišnog potencijala preduzeća, otvaranju novih radnih mesta, kao i većoj otpornosti od negativnog uticaja pandemije ali i aktuelne geoekonomske krize", izjavila je ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović. (kraj) dar/mr/dj

Share: