Posvećeni smo poštovanju prava

16:56 10. 06. 2022. FoNet | Ivica Strančević

SOLUN - Sastanak ministara spoljnih poslova u okviru Samita Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi bila je odlična prilika da Srbija afirmiše stavove o pitanjima važnim ne samo za region, nego i za globalna kretanja, koja se odnose na princip zaštite teritorijalnog integriteta i suvereniteta, izjavio je ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

Poštovanje međunarodnog prava i dijalog je naša čvrsta pozicija kada je reč o poštovanju osnovnih principa međunarodnog prava i Povelje UN, kao što je načelo zaštite teritorijalnog integriteta i suvereniteta, ali i posvećenost mirnom rešavanju sporova i dijalogu, ne samo Beograda i Prištine, nego uopšte kao osnovnom instrumentu diplomatije u traženju rešenja za sporna pitanja, kazao je Selaković posle sastanka koji je održan u Solunu, saopštilo je MSP.

Prema njegovim rečima, većina učesnika je podržala dijalog Beograda i Prištine, a neke države članice, kao što je bila Rumunija, otvoreno su iskazale ne samo podršku, već i poštovanje prema onome kako Srbija uspeva da radi. (kraj) is/bdr

Share: