Anticivilizacijska odluka

13:17 17. 07. 2022. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je šokirano protivpravnom, antievropskom i anticivilizacijskom odlukom Ministarstva za spoljne i evropske poslove Hrvatske kojom se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zabranjuje dolazak u Jasenovac, izjavio je danas šef srpske diplomatije Nikola Selaković.

“Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je šokirano protivpravnom, antievropskom i anticivilizacijskom odlukom Ministarstva za spoljne i evropske poslove Hrvatske kojom se, na osnovu arbitrarno iskazane volje hrvatskih vlasti i grubo kršeći princip slobode kretanja, zabranjuje dolazak predsedniku Srbije u Jasenovac na mesto stradanja više stotina hiljada nevinih žrtava srpske, jevrejske, romske i drugih nacionalnosti”, rekao je Selaković.

On je novinarima pročitao notu kojom je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije odgovorilo na notu Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Hrvatske od 15. jula ove godine.

Selaković je rekao da je “namera predsednika Srbije Aleksandra Vučića bila samo da položi cveće i zapali sveću na svetom mestu na kome su tokom Drugog svetskog rata ubijene stotine hiljada Srba”.(kraj) vip/lč/bdr

Share: