Prijave Grčiću i tajkunuma

13:39 08. 08. 2022. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas, odgovarajući na "napade pojedinih opozicionih stranaka u vezi sa stanjem u Elektroprivredi Srbije (EPS)", da je zbog neodgovornosti i ugrožavanja energetske i nacionalne bezbednosti podnela krivičnu prijavu protiv direktora EPS Milorada Grčića.

U pisanom odgovoru na saopštenje koalicije NADA, koja je ocenila da Mihajović mora da odgovara za katastrofalno stanje u EPS, ministarka je navela da je u prethodnim godinama zbog kriminala i štete napravljene kompletnom elektroenergetskom sistemu podnosila prijave i protiv Vuka Hamovića i Vojina Lazarevića.

"Nemam nikakav problem sa time da me napada nekadašnji DSS, čije vreme na vlasti će ostati upamćeno kao vreme nastanka najvećih energetskih tajkuna i lobija u Srbiji, koji su zarad ličnih interesa imali ideju da postanemo isključivo uvozno orijentisana država, da ne proizvodimo električnu energiju, a zbog čega je država plaćala visoku cenu", rekla je Mihajlović. (kraj) vbr/mr/dj

Share: