Dodatna objašnjenja

15:05 09. 08. 2022. FoNet | Vera Barišić

PRIŠTINA - Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova objavilo je odgovore na, kako navode, najčešće postavljanja pitanja građana o registraciji vozila sa srpskim tablicama gradova na Kosovu na "RKS" i pozvalo sve da "iskoriste ovu priliku", odnosno da registruju vozila od 1. septembra do 31. oktobra ove godine, preneo je danas portal Kossev.

Kosovski MUP precizirao je da se registracija na "RKS" može obaviti u svim centrima za registraciju vozila, u mestu prebivališta vlasnika automobila, te da nije neophodna kosovska vozačka dozvola, već bilo koja važeća. S druge strane, neophodna je kosovska lična karta i važeća polisa osiguranja izdata na Kosovu.

Naveli su i da vozila koja su po prvi put registrovana sa srpskim tablicama gradova na Kosovu od 10. juna 1999. do 21. aprila 2022, a čija registracija važi i nakon tog datuma, mogu biti registrovana na "RKS" tablice, kao i da u slučaju promene vlasnika vozila prilikom registracije na "RKS", novi vlasnik nije u obavezi da plati carinu. (kraj) vbr/dj

Share: