Nisam bila, jer sam bila drugde

19:52 17. 09. 2022. FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da nije bila na šetnji u okviru Evroprajda jer je mislila da je njeno mesto u tom trenutku "negde drugde", gde je potrebnije i važnije da bude kao predsednica Vlade Srbije u jednom teškom danu.

"Mi smo obezbedili da se prajd održava svake godine od 2014. godine. Jedina razlika je bila to što je ovo Evroprajd, pa je bilo evroparlamentaraca, bio je izvestilac Vladimir Bilčik. Mi smo rekli da ovo ne treba da bude najvažnija tema, nažalost takva tema je napravljena, a ja se obraćam jer želim da stavimo tačku na to i obavestim građane šta se danas dešavalo", rekla je Brnabić.

Na pitanje da li je Vlada Srbije danas podlegla pritisku Zapada da se šetnja održi, Brnabić je rekla da oni koji ih optužuju da su reagovali na pritiske Zapada polaze od sebe, a da ona nema problem da ih EU pritiska koliko želi, Vlada na pritiske ne reaguje i ne popuštam, već su pritisci i kontraproduktivni - "nismo ovo uradili zato što je neko pritiskao". (kraj) vbr/and

Share: