Sve je važno

13:25 22. 09. 2022. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Ministarka rudarstva i energetike iZorana Mihajlović zjavila je danas da se preporuke za smanjenje potrošnje energije koje je predložilo Ministarstvo ne odnose na škole, vrtiće, bolnice, domove zdravlja, domove za stare i neke druge ustanove o kojima se posebno vodi računa u svakoj krizi, pa i sada kad se preporučuje štednja energije.

"Ministarstvo rudarstva i energetike je izašlo sa predlogom preporuka jer smo želeli da čujemo šta o njemu misle druge institucije. Poslali smo predlog svim ministarstvima, od kojih nismo imali primedbe, ali smo želeli da vidimo i kakav je odgovor društva", rekla je Mihajlović novinarima uoči konferencije "Kako da se predstojeće zime potroši manje struje u Srbiji".

Ona je navela da je Ministarstvo tražilo da svi koji su obuhvaćeni preporukama naprave plan smanjenja potrošnje, bilo da je reč o državnim institucijama, javnim preduzećima, lokalnim samoupravama, a iz ovih mera izuzete su predškolske ustanove, vrtići, škole, bolnice, domovi za stara lica i sve druge ustanove u okviru obrazovne i naučnoistraživačke delatnosti, kao i ustanove zdravstvene i socijalne zaštite. (kraj) vbr/dj

Share: