Vulin: Pritisak na granice

11:11 06. 10. 2022. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Srbija, Austrija i Mađarska dele zajednički problem, broj migranata je eksplodirao i oni pritiskaju granice i to više nije humanitarna kriza, već su to kriminalne bande, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin posle sastanka predstavnika Srbije, Austrije i Mađarske o efikasnom upravljanju procesima migracija.

Vulin je na zajedničkoj konferenciji za novinare u Palati Srbija sa saveznim ministrom unutrašnjih poslova Austrije Gerhardom Karnerom i ministrom inostranih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom rekao da Srbija brani svoju granicu i teritoriju i da samim tim brani i Evropu.

"Te kriminalne grupe krše sve međunarodne propise, i prema krizi se moramo tako i ponašati, striktno poštujući naše zakone, a kako bismo zaštitili svoje zemlje i način života građana, moramo delovati zajedno. Srbija, kao ni Mađarska ni Austrija ili bilo koja zemlja ne mogu biti same u ovoj borbi", rekao je Vulin, koji se obratio u ime srpske delegacije na trilateralnom sastanku. (kraj) dar/mr/dj

Share: