Nerazumne Šapićeve odluke

14:33 21. 10. 2022. FoNet | Davor Lukač

-BEOGRAD - Pokret Srbija centar (SRCE) ocenio je danas kao nerazumnu najavljenu odluka o povećanju poreza na imovinu od pet odsto, koja, treba da, po planu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, bude usvojena 25. oktobra, saopštila je ta organizacija.

Suočen sa svojom beznačajnom ulogom u vladajućoj stranci kojoj je zbog obećanog položaja pristupio neposredno pred prošle izbore, on uporno i grozničavo pokušava da se nametne kao inovativan i agilan. Kad je shvatio da raspolaže s praznom gradskom kasom, koju mu je ostavio njegov stranački prethodnik i suparnik, umesto da počne da radi u interesu Beograđana i da odustane od besmislenih i nepotrebnih projekata, odlučio je da istu popuni povećanjem poreza ne razmišljajući o njenim posledicama po građane, smatra SRCE.

Kako je istaknuto, u trenutku kada njegov predsednik najavljuje neizvesnu i polarno hladnu zimu i predstojeće smrzavanje građana svih „malih“ država, manjak energenata usled kojeg su Beograđanima ujutro i uveče stanovi ledeni, kada dvocifrena inflacija i svakodnevna poskupljanja goriva i svih osnovnih životnih namirnica dodatno osiromašuju građane. (kraj) dar/dal/dj

Share: