Odložiti preregistraciju

22:55 31. 10. 2022. FoNet | Ivica Strnčević

VAŠINGTON - Portparol Stejt departmenta Ned Prajs izjavio je da međunarodna zajednica, uključujući SAD, od Kosova nije tražila delimično, već potpuno odlaganje roka za preregistraciju ili primenu odluke u fazama, prenosi portal "Pavlović tudej".

Govoreći o tome šta će Bajdenova administracija učiniti ako kosovski premijer Aljbin Kurti nastavi da protivreči Sjedinjenim Državama i EU, Prajs je rekao da je poruka Bajdenove administracije jasna.

"Bili smo jasni i javno i privatno da međunarodna zajednica, uključujući SAD, traži potpuno odlaganje primene tog pitanja i da ne podržavamo delimično odlaganje, ni primenu u fazama. Naši napori i dalje traju", rekao je Prajs, prenosi Kosovo onlajn.

Prajs je naveo da su SAD razočarane i zabrinute što je Vlada Kosova odbila zahteve i savete svojih najbližih međunarodnih partnera o odlaganju roka za preregistraciju.

"Ohrabrujemo Kosovo i Srbiju da nastave da učestvuju u dijalogu uz posredovanje EU i ostaćemo u bliskom kontaktu sa našim partnerima u regionu, kao i sa EU", dodao je Prajs. (kraj) is/dpv

 

Share: