Petković: Čista izmišljotina

10:49 18. 11. 2022. FoNet | Katarina Tomović

BEOGRAD - POLITIKA/EVROSERVIS - direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorom Grčke u Beogradu Jorgosom Diakofotakisom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković danas je, kao čistu izmošljitinu, demantovao navode da je postignut dogovor Beograda i Prištine o tablicama.

Kako je izjavio za TV Pink, po sredi je propaganda koja dolazi iz Prištine, koja se vrti u prištinskim medijima kako bi se Priština izvukla iz ove situacije.

"Sa Lajčakom se nisam čuo poslednje dve-tri nedelje, u Beogradu sam sve vreme", rekao je Petković.

Prema njegovim rečima, o informaciji koja se pojavila na Radioteleviziji Srbije i u servisu Novinske agencije FoNet nije ništa znao.

"Jutros dok sam se spremao za vašu emisiju zvao me je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i pitao o čemu se radi", objasnio je Petković.

Kako je ukazao, proteklih dana se vodi informacioni rat protiv srpskog naroda.

"Nema šta mi više da pregovaramo o Zajednici srpskih opština, već smo se dogovorili pre 10 godina", naglasio je Petković.

Govoreći o verifikaciji mandata srpskih poslanika u kosovskoj skupštini, Petković je objasnio da Albin Kurti, sve dok 10 zagarantovanih mesta drži Srpska lista, ne može da dobije "duplu većinu".

"Zato smo uspeli da sprečimo promenu Ustava i donošenje onih zakona koje oni žele da donesu, a ne mogu zbog nas", obrazložio je Petković.

Prema njegovom tumačenju, time je sprečeno da se ukine srpski jezik kao službeni jezik, kao i da budu ukinute srpske opštine, simboli i verski praznici.

Srpska lista je svih ovih godina brana antisrpskim zakonima i svemu onome što Kurti i oni pre njega hoće da donesu i institucionalno unište srpski narod, naglasio je Petković i poručio da se Srbi neće vratiti u kosovske institucije. (kraj) zvs/kt/dj

Share: