Zadovoljstvo bilateralnim odnosima

12:17 20. 12. 2022. FoNet | VUČIĆ S FAJON

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu s potpredsednicom Vlade Slovenije i i ministarkom spoljnih poslova Tanjom Fajon o bilateralnim odnosima, posebno o ekonomskoj saradnji, kao i o situaciji u regionu, evropskim integracijama Srbije i ostalim aktuelnim temama, saopšteno je iz Vučlćevog kabineta.

Kako se navodi, Vučić je istakao da je Srbija zadovoljna postojećim nivoom bilateralnih odnosa, a imajući u vidu da je Slovenija jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije, kada su u pitanju spoljnotrgovinska razmena i investiciona saradnja, dvoje sagovornika su ukazali na mogućnost za njeno intenziviranje.

Predsednik Vučić i ministarka Fajon razgovarali su i o dešavanjima na Kosovu i Metohiji. I ovom prilikom predsednik Vučić je istakao da je Beograd potpuno posvećen dijalogu uz posredovanje EU i pronalaženju kompromisnih rešenja za to pitanje, uz poštovanje osnovnih načela međunarodnog prava i pravno obavezujuće rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. (kraj) dar/dj

Share: