Konstruktivna uloga SAD

19:53 12. 01. 2023. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u razgovoru sa političkim savetnikom državnog sekretara SAD Derekom Šoleom da Srbija ostaje posvećena miru i stabilnosti i da će nastiviti da kroz dijalog ima konstruktivan pristup, kao i do sada.

Brnabić je izrazila nadu da će ovu godinu obeležiti stabilniji period, za razliku od prethodne koja je protekla u nestabilnosti i provokacijama izazvanim jednostranim potezima privremenih institucija u Prištini, navodi se u saopštenju Vlade. 

Predsednica Vlade zahvalila je na otvorenom i konstruktivnom pristupu koji Sjedinjene Američke Države imaju u odnosu na otvorena pitanja u regionu, i posebno na konstruktivnoj ulozi SAD u očuvanju mira u regionu. 

Brnabić i Šole su se složili da je saradnja dve zemlje u oblasti odbrane veoma dobra, a kao dobar primer uspešne vojno-vojne saradnje istaknuta je saradnja Vojske Srbije sa Nacionalnom gardom Ohajo.

Na sastanku je razgovarano i o saradnji u oblasti energetike i ekonomije, a Brnabić je istakla značaj saradnje i investicija američkih IT kompanija, što predstavlja veliki potencijal za ukupni razvoj naše zemlje, posebno imajući u vidu da je najveći izvoz usluga iz naše zemlje u SAD.

Sastanku je prisustvovao potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević. (kraj) is/dpv

Share: