Prihvatamo sporazum

17:53 20. 01. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Spremni smo da prihvatimo koncept i radimo na impelementaciji predloženog sporazuma, s tim što sam izrazio svu brigu i rezervisanost po jednom važnom pitanju, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle razgovora sa izaslanicima međunarodne zajednice i naglasio da ne može detaljnije da govori jer predlog nije javan.

Kao predsednik Srbije danas sam nedvosmisleno bio suočen sa problemima i izazovima koje bi bili stavljeni pred našu zemlju ukoliko se ne bismo usaglasili sa predloženim planom, naglasio je Vučić.

Ono oko čega smo saglasni je da zamrznuti konflikt nije rešenje, jer kad imate zamrznuti konflikt samo je pitanje kada će neko da ga odmrzne i neki neodgovorni pojedinci da uruše mir i stabilnost celog Zapadnog Balkana, predočio je Vučić. 

Vučić je rekao da će se u narednim danima konsultovati sa Vladom Srbije, parlamentom i važnim društvenim grupama o spremnosti da se prihvati evropski koncept i radi na primeni predloženog sporazuma, "s tim što je jasno stavio do znanja jednu stvar i pokazao svu brigu i rezervisanost po jednom važnom pitanju". (kraj) is/ivt/dpv

Share: