Novo Načertanije

15:44 18. 02. 2023. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas, na okruglom stolu u Skupštini Srbije srpskih intelektualaca pod nazivom "Srpsko nacionalno pitanje danas", da je Srbiji "potrebno novo Načertanije, novi nacionalni program i nacionalno okupljanje za spas Srbije".

On je, polazeći od potrebe nacionalnog i fizičkog opstanka srpskog naroda, kao i od potrebe očuvanja dobrobiti, slobode i dostojanstva srpskog naroda, pozvao na izradu Nacionalne strategije za opstanak srpskog naroda i države.

"Srbiji je potreban strateški nacionalni dokument kao program nacionalnog opstanka na kraći, srednji i duži rok, a najmanje za narednih 20 godina. Nedostatak strateškog promišljanja doveo je Srbiju i srpski narod od sile pobednice u dva svetska rata i Pijemonta okupljanja na balkanskom prostoru u 20. veku pred gubitak vodeće uloge, gubitak identiteta, gubitak teritorija, sve do pretnje fizičkog opstanka danas", rekao je Obradović na skupu koji je organizovao pokret Dveri. (kraj) dar/lč/dpv

Share: