Vučić okreće leđa Rusiji

09:49 20. 02. 2023. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Predsednik pokreta Dveri i narodni poslanik Boško Obradović izjavio je danas da vlast u Srbiji na čelu sa Aleksandrom Vučićem "sve više okreće leđa Rusiji i da stvari ne idu u dobrom pravcu", ocenivši da o tome svedoči i Vučićevo ponašanje u javnosti.

Obrdović je u pisanoj izjavi podsetio da je Vučić "mnogo puta u javnosti isticao svoju bliskost sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, hvaleći se da se sa njim lično susreo 10, 11, 12 puta", ali da je "to samohvalisanje je naglo utihnulo u poslednjih godinu dana od izbijanja ukrajinske krize i čak se okrenulo u svoju suprotnost".

"Sada predsednik Republike, ničim izazvan, sam javno ističe kako se sa Putinom nije ni čuo ni video godinu dana. O čemu se tu zapravo radi?", pita Obradović, navodeći da se "uvek kad je aktuelna vlast činila poteze koji su išli u korist zapadnim centrima moći, kada se odricala srpskih nacionalnih i državnih interesa, posebno po pitanju KiM, to je pokušavala da u javnosti prikrije proruskim manifestacijama". (kraj) vip/dj

Share: