Neću nikoga poturati da potpiše

19:02 16. 03. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Ovo nije jednokratan proces jer će i nama i Albancima jasno staviti do znanja da ono što Evropska unija predlaže u implementacionom sporazumu biti de fakto, ne znam da li i de jure, deo pregovaračkog poglavlja na putu ka EU, rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poručio da nikog neće "poturati" ako se nešto bude potpisivalo.

Ne smemo i ne treba da kažemo da nećemo ništa da uradimo ili napravimo, jer bi to bilo katastrofalno za nas, naglasio je Vučić na konferenciji za novinare i poručio da "ako se nešto bude potpisivalo", to će učiniti on pošto narod o tome donese odluke.

Kada neko bude nešto potpisivao, potpisaću ja, a o tome će odlučiti narod i to ljudi moraju da znaju. Nikada neću poturiti nekog drugog jer to nikada nisam radio, rekao je Vučić.

Ja ne vičem juriš, a nadam se da nikada neću morati da kažem - za mnom junaci, odgovorio je Vučić na primedbe proteklih dana da će "poturiti" Ivicu Dačića ili Anu Brnabić da potpišu nešto u dijalogu sa Prištinom. (kraj) vip/ivt/bdr

Share: