U Ohridu ništa sudbonosno

20:43 16. 03. 2023. FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da u Ohridu 18. marta neće biti nikakav sudbinski ili sudbonosni dan, a da do danas u 18 sati nije dostavljen implementacioni plan Evropske unije.

Kako je rekao na konferenciji za novinare, ne postoji nikakav tajni plan o kojem se piše u medijima u Srbiji, već je to "spisak želja" koji je albanska strana dostavila EU, kako žele da izgleda implementacioni plan.

"Mi nismo i dalje dobili nacrt onoga što želi EU. Mi smo dostavili svoj predlog, Albanci svoj predlog, ništa nismo dobili iz Brisela. Taj papir danas do 18 sati nismo dobili, ne postoji", rekao je Vučić.

On je pozvao građane Srbije da veruju svom državnom rukovodstvu, da će on pokušati da uradi ono što je za Srbiju najbolje, da će nastaviti rad na normalizaciji odnosa, da bude konstruktivan partner EU, da čvrsto drži crvene linije i od toga ne odustaje.

Istakao je da za njega normalizacija nije priznanje Kosova, već "da imao bolje odnose sa Albancima, da rešimo bezbroj problema koje imamo. Da živimo zajedno ako je moguće, ako ne jedni pored drugih, da živimo kao neko ko poštuje drugog i tradiciju i veru, da radimo zajedno, da gledamo zajedno u budućnost". (kraj) vip/and/bdr

Share: