SNS hoće da spreči skup

22:49 16. 03. 2023. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Parlamentarne stranke Novi DSS, Zavetnici, Dveri i POKS, koje sebe nazivaju državotvornom opozicijom, objavile su danas da, bez obzira na opstrukcije koje čini Srpska napredna stranka (SNS), očekuju masovan odziv građana na nacionalnom okupljanju za odbranu Kosova i Metohije, zakazanom za petak, 17. marta u Beogradu.

Na delu je nezapamćena zloupotreba državnog aparata u svrhu očuvanja na vlasti jednog čoveka, koji želi po svaku cenu da sprovede protivustavan i antisrpski sporazum EU za Kosovo, ocenjuju te stranke u saopštenju.

U saopštenju tih stranaka navodi se da su mnogi prevoznici sa kojima su građani, koji su želeli da prisustvuju, imali dogovor o prevozu bili prinuđeni da otkažu svoje usluge i da vrate uplaćeni novac pod pritiskom naprednjačkog državnog aparata.

Najčešće pretnje su im, kako tvrde te četiri strake, uputile lokalne vlasti najavljujući da će im poslati sve moguće inspekcije i zatvoriti firmu, ali i policija koja ih šalje na vanredni tehnički pregled vozila. (kraj) vip/lč/bdr

Share: