Posvećeni bezbednosti novinara

20:14 30. 03. 2023. FoNet | Anđelija Stojković

SRB-BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa specijalniom izvestiteljkom Saveta za ljudska prava UN za promociju i zaštitu prava na slobodu mišljenja i izražavanja Ajrin Kan i istakao da se posebna pažnja posvećuje bezbednosti medijskih radnika, što ilustruje postojanje posebnih tela na nivou Vlade koja se bave tim pitanjem.

Dačić je, kako se navodi u saopštenju, naglasio da je Srbija posvećena primeni svih međunarodnih standarda koji regulišu prava na slobodu mišljenja i izražavanja i da Vlada Srbije ulaže značajne napore u ovoj oblasti, što je od posebne važnosti u kontekstu napredovanja u pravcu evropskih integracija.

Kan je izrazila je zahvalnost zbog otvorenosti Srbije za saradnju, kao i svim nadležnim organima koji su se odazvali za susrete tokom njene posete radi prikupljanja podataka o regulatornom okviru i primeni propisa koji garantuju slobodu i pluralizam medija, slobodu interneta i pravo na slobodu izražavanja svih društvenih grupa, posebno manjina. (kraj) vip/and/bdr

Share: