Srbija i Ukrajina prijatelji

13:33 05. 04. 2023. FoNet | Katarina Tomović

BEOGRAD - Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom Milovan Drecun istakao je da su Srbija i Ukrajina prijateljske zemlje i da bliske veze između dva naroda datiraju još iz 18. veka, saopšteno je danas iz Narodne skupštine Srbije.

On je, u razgovoru sa delegacijom Grupe prijateljstva sa Srbijom u Vrhovnoj radi Ukrajine o aktuelnoj političkoj situaciji i mogućnostima za unapređenje međuparlamentarne saradnje, naveo da je Srbija posvećena daljem unapređenju i razvijanju te saradnje, naročito između parlamenata, ističući važnost parlamentarne diplomatije, koja omogućava da se osim političkih odnosa, razvijaju odnosi i na poljima ekonomije i kulture.

Drecun je rekao da mu je žao zbog trenutne situacije u Ukrajini, ukazujući da je i Srbija sama iskusila teške trenutke tokom devedesetih godina i NATO agresije na nju i kazao je da je pozicija Srbije po pitanju rata u Ukrajini nedvosmislena i jasno izražena u Zaključku Saveta za nacionalnu bezbednost, koji je Vlada RS usvojila 27. februara 2022. godine. (kraj) vip/kt/dj

Share: