Vučić pažljivo saslušao Rome

12:28 07. 04. 2023. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Država će nastaviti posvećeno i sistemski da radi na eliminisanju svake društvene nejednakosti i neće dozvoliti da u Srbiji bilo koja zajednica bude marginalizovana u bilo kom smislu i u pogledu diskriminacije bilo koje vrste, rekao je danas predsednik Srbije na sastanku sa predstavnicima Roma.

Vučić je sa predstavnicima Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine i poslanicama u Skupštini Srbije i Skupštini AP Vojvodine razgovarao o problemima Roma u društvu, kao i o prostoru za unapređenje njihovog položaja u društvenom i političkom životu, ali i u oblasti obrazovanja, socijalne zaštite, zapošljavanja i promocije romske kulture, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.

On je, kako se navodi, "pažljivo saslušao predstavnike Romske nacionalne manjine koji su ga detaljnije informisali o aktuelnim pitanjima i problemima u romskoj zajednici, kao i o predlozima za unapređenje postojećih politika u različitim segmentima, koji bi doprineli rešavanju izazova sa kojima se romska populacija suočava". (kraj) vip/mk

Share: