Vlast nema legitimet

14:01 11. 04. 2023. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Odbornik Pokreta slobodnih građana (PSG) u Skupštini Beograda Vladimir Pajić ocenio je danas da je, nakon što se pojavio snimak u kome se jasno čuje da šef kabineta gradonačelnika preti i nudi direktnu pogodbu predstavnicima KentKarta, jasno da vlast više nema legitimitet i da je jedini način da se iz krize izađe raspisivanje novih izbora.

Pajić je, u pisanoj izjavi, konstatovao da je snimak samo potvrda kako Srpska napredna stranka upravlja i Beogradom, ali i svim drugim opštinama, pa i državom u celini - pretnjama, ucenama i direktnim koruptivnim dilovima sa onima koji na kraju nemaju drugog izbora nego da pristanu.

Zato je više nego značajno što makar u slučajevima koji isplivaju u javnost dođe do posledica i utvrđivanja odgovornosti. Beograd i svi drugi gradovi i opštine u Srbiji oštećeni su ovakvim pogodbama za milijarde evra, a o tome najbolje svedoče bogatstva, vile i skupi automobili koje su u poslednjih 10 godina stekli ljudi koji odlučuju o našem novcu, zaključio je Pajić. (kraj) dar/dal/dj

Share: