Savamala proces bez emiloga

12:10 24. 04. 2023. FoNet | Sofija Vukajlović

BEOGRAD - Tužilaštvo ne pokazuje nikakav interes da reši slučaj rušenja u Savamali, bez obzira što se sumnja da je tad istakniti član Srpske napredne stranke (SNS) Veljko Belivuk bio umešan i ako je on u pritvoru dostupan pravosuđu, tako da ni sedam godina kasnije nemamo odgovore šta se dogodilo te noći u Savamali, navodi se u saopštenju Demokratske stranke.

Podseća se da je grupa maskiranih kriminalaca protivpravno te noći lišila slobode i Slobodana Tanaskovića, noćnog čuvara Iskre, firme čiji je objekat takođe srušen, i on je mesec dana kasnije preminuo od kardioloških problema koji su verovatno izazvani stresom zbog pretrpljenog nasilja, čime je postao još jedna nevina žrtva režima Aleksandra Vučića.

Do danas nije zvanično utvrđeno ko je naložio rušenje objekata u tom kvartu i ko je izdao naređenje policiji da ne reaguje, zbog ovog rušenja ustavnog poretka Srbije, osuđen je samo šef dežurne službe beogradske policije Goran Stamenković uslovno na pet meseci zatvora za nesavestan rad, ističu u saopštenju. (kraj) dar/sv/dh

Share: