Biće 90% oružja manje

20:09 07. 05. 2023. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Strašna je tragedija i ogromna tuga koju osećaju porodice i svi u našoj zemlji, a naše je da iz tih velikih tragedija izađemo ujedinjeno i da pokušamo da neke probleme rešimo na drugačiji način, izjavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić i najavio "drastično smanjenje" i do 90 odsto legalno izdatog oružja.

On je u Dnevniku RTS, izražavajući saučešće porodicama ubijenih učenika u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i žrtava u madenovačkim selima, rekao da kao država moramo, "ne zaboravljajući nikad žrtve i tragedije, ne slaveći počinioce već tu anđeosku decu i ljude koje su zločinci pobili, nastaviti da razmišljmo kako i na koji način se takve stvari više nikad ne dogode".

Vučić je naveo kako je država pokušala da napravi korak dalje i da su predviđene "oštre mere koje suštinski menaju društvo".

On je naglasio da od sutra važi poziv Ministarstva unutrašnjih poslova svim građanima da, bez ikakvih posledica, predaju nelegalno oružje i municiju koje poseduju. (kraj) vip/bdr

Share: