Srpska lista sa Lajčakom

19:14 11. 05. 2023. FoNet | Velimir Ilić

KOSOVSKA MITROVICA - Predstavnici Srpske liste (SL) ukazali su danas specijalnom predstavniku Evropske unije za dijalog Miroslavu Lajčaku na zabrinutost građana "zbog kontinuirane represije režima Aljbina Kurtija nad Srbima na Kosovu i Metohiji, posebno na severu", saopšteno je iz SL posle razgovora s lajčakom u Kosovskoj Mitrovici.

Tokom razgovora o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji Lajčaku je rečeno da u Prištini postoje "jasne namere" da se, umesto kroz dijalog rešavaju otvorena pitanja, "jednostranim potezima i institucionalnim nasiljem kroz zloupotrebu institucija i do zuba naoružanih specijalnih jedinica" građani svakoga dana maltretiraju "pa se čak i puca u njih bez ikakvog povoda".

Srpska lista u saopštenju ističe da su, u pogledu "otimanja srpske zemlje od srpskih domaćina u opštinama Zubin Potok i Leposavić", Lajčaka upozorili da je to "protivpravni proces" i da će se građani, zajedno sa vlasnicima nepokretnosti, suprotstaviti svim demokratskim sredstvima ovim razbojničkim potezima Prištine". (kraj) vip/mk

Share: