Zelenović napustio emisiju RTS

23:18 18. 05. 2023. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Poslanik stranke Zajedno Nebojša Zelenović napustio je večeras emisiju "Četvrtkom u 9" Radio-televizije Srbije nakon što je građane pozvao na sutrašnji protest ispred Skupštine Srbije i ponovio zahteve sa prethodna dva skupa "Srbija protiv nasilja" kojima je zatražena odgovornost medija i institucionaja za širenje mržnje i zla u javnom prostoru.

Na pitanje da li će građene pozvati na okupljanje i 26. maja, kada je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao na narodni skup, Zelenović je rekao da poziva građane sutra u 18 časova ispred Narodne skupštine "da se okupe na velikom građanskom protestu, da nastavimo našu borbu".

"Iskoristiću ove trenutke da gledaoce upoznam šta su zahtevi protetsta građana sa ulice. Tražimo medijse i institucionalne odgovornosti - medijske, koje se odnose na to da Pink i Hepi moraju da ostanu bez frekvencije, da REM mora da bue počišćen, da moraju da se ukinu rijaliti programui, da štampani mediji koji seju mržnju zlo budu zaustavljeni i da rukovodstvo javnog servisa RTS podnese ostavke", rekao je Zelenović. (kraj) vip/mk

Share: