Kosovo je konstruktivno

21:38 20. 05. 2023. FoNet | Vera Barišić

PRIŠTINA - Predsednica Kosova Vjosa Osmani sastala se danas, tokom boravka u Crnoj Gori, sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom i istakla da će Kosovo primeniti sporazum u potpunosti, ali da se Srbija mora sprečiti u "podrivanju" sporazuma.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz Predsedništva, razgovarano o najnovijim dešavanjima na Kosovu i u regionu, sa posebnim osvrtom na sprovođenje sporazuma Kosova i Srbije postignutih u Briselu i Ohridu, preneo je Kosovo onlajn.

Vjosa Osmani je istakla da je Kosovo konstruktivna strana i da primena sporazuma mora biti potpuna, a da se "moraju sprečiti napori Srbije da podriva njihovu primenu".

Ona je navela da se Kosovo složilo sa sprovođenjem sporazuma postignutih u Briselu i Ohridu, u celini i bez preduslova koji imaju za cilj da se fokusiraju samo na jedan član ili deo sporazuma, navodi se u saopštenju.

Osmani je zahvalila SAD na kontinuiranoj podršci i garanciji da je ceo proces u skladu sa Ustavom Kosova i u cilju očuvanja funkcionalnosti države i ubrzanja međunarodne integracije. (kraj) vbr

Share: