Vučić mitingom deli Srbiju

11:29 23. 05. 2023. FoNet | Sofija Vukajlović

BEOGRAD - Organizacije civilnog društva uputile su daans apel predsedniku Aleksandru Vučiću da odustane od skupa koji njegova stranka organizuje u Beogradu 26. maja i poručile da je Vučićeva Ustavom definisana obaveza da sačuva jedinstvo Republike Srbije, navodi se u saopštenju organizacija civilnog društva.

Dužnost predsednika je da postupi odgovorno, razumno i u najboljem interesu najvećeg broja građana, tako što će otkazati okupljanje koje je zakazano za 26. maj jer situacija u kojoj se nalazi nacija ne dozvoljava dodatno produbljivanje podela, naglašeno je u saopštenju.

Činjenica da smo zbog bezumnog nasilja izgubili 18 života, i to uglavnom dece i mladih ljudi, ne sme biti povod za međupartijsko nadmetanje u "pokazivanju mišića" i prebrajanju pristalica, već je alarm za državu koju predstavljate da se kroz institucionalne mehanizme u potpunosti posveti lečenju rana koje otvorene, naglašava u apelu grupa organizacija civilnog društva.

Apel su potpisale organizacije Beogradski centar za ljudska prava, CRTA, Catalyst Balkans, Centar savremene politike, Centar za praktičnu politiku, Građanske inicijative, Inicijativa mladih za ljudska prava, Partneri Srbija, Slavko Ćuruvija fondacija i RERI - Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu. (kraj) vip/sv/bdr

Share: