Ponesite cvet na protest

14:54 26. 05. 2023. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Organizatori protesta "Srbija protiv nasilja" saopštili su danas će novi protest u subotu, 27. maja biti u vidu velikog prstena oko RTS i pozvali građane da ponesu cvet kako bio pokazali poštovanje prema žrtvama masovnih ubistava i saosećanje sa porodicama i prijateljima preminulih i ostave ga ispred Skupštine.

Kako se navodi u saopštenju koje prenosi Ne davimo Beograd, zbog očekivano velikog broja ljudi i ograničenih mogućnosti kretanja, organizatori su se odlučili za mnogo kraću trasu kretanja koja će se završiti formiranjem prstena oko RTS.

Protest će početi ispred Narodne skupštine u 18 časova, a građani će se u povorci kretati Bulevarom kralja Aleksandra do Pravnog fakulteta, zatim će skrenuti levo u Beogradsku ulicu, levo u Ulicu Ilije Garašanina i opet levo u Takovsku do RTS.

Organizatori su zamolili građane koji, zbog velikog broja ljudi, ne budu mogli da prođu celom trasom, da se rasporede u pravcu Tašmajdanskog parka, gde će biti postavljena još jedna bina i tako formiraju prsten. (kraj) vbr/bdr

 

Share: