Postoji i Srbija van Beograda

19:47 26. 05. 2023. FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Glumac Laza Ristovski poručio je na skupu "Srbija nade" da je taj miting potreban da bi pokazao da postoji Srbija i van Beograda i da predstavlja pruženu ruku prijateljstva i pomirenja.

"Ako se ova konfrontacija nastavi, iz nje se može izaći na dva načina - da doživimo kolektivnu katarzu, ujedinjeni u jedan veliki zajednički zagrljaj, ali u to malo verujem, a drugi je da se desi katarza u kojoj pada krv na ulicama i gori skupština, kojom se Srbija vraća 100 godina unazad", rekao je Ristovski.

On je dodao da to što ljudi različito misle ne znači da treba da se poubijaju i da su dobre vesti da sutra neće biti blokirana Gazela i da će biti ukinuti rijalitiji.

"Ne dajmo da se proliva bratska krv", rekao je Ristovski.

Majka deteta sa retkom bolešću Mina Miajilović rekla da kada je saznala da je njeno dete bolesno nije verovala u pomoć države, da je kucala na mnoga vrata, sve dok se nije obratila institucijama koje su joj omogućile da se izbori za pravo deteta i bile su primer države koja pokazuje brigu za decu.

Skup je počeo izvođenjem himne "Bože pravde".

Okupljeni ispred Doma Narodne skupštine stoje sa otvorenim kišobranima zbog nevremena, a deo onih koji su pošli na skup i dalje su na Brankovom mostu. (kraj) is/and

Share: