Rasprava bez rezultata

16:00 05. 07. 2023. FoNet | Sofija Vukajlović

BEOGRAD - Ne vidim da smo tokom ove rasprave došli do nekih rezultata, a vlast nijednog trenutka nije htela da pokaže ni malo odgovornosti za dve tragedije, rekao je danas šef poslaničke grupe Narodne stranke u Miroslav Aleksić pred kraj rasprave o Predloga za glasanje o nepoverenju ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću.

On je ukazao da su se poslanici većine borili svim silama samo da dokažu da niko nije kriv. "Ni Gašić, ni Vulin, ni premijerka, ni predsednik, niko iz sistema. Jedini čovek koji je pokazao svest o tome je ministar Ružić i to je dokazao podnošenjem ostavke".

Aleksić je naglasio da su povod za sednicu bile dve nezapamćene tragedije, 19 mrtvih i na sednici je trebalo da se vlast i opozicija suoče jedni sa drugima i naprave poteze koji će učiniti da se takva tragedija ne ponovi.

Aleksić je pozvao i poslanike vlasti da pokažu da nisu samo roboti koji funkcionišu po navođenju i da glasaju za smenu Gašića, navodeći da je više nego jasno da je za vlast čitava tragedija trivijalna, bar tako se moglo zaključiti po nekim ocenama poslanika vlasti.

"Nije teško da glasate za smenu ministra Gašića", rekao je Aleksić, navodeći imena ubijene dece, na šta je vladajuća većina oštro reagovala da opozicija nema meru i da za njih ne postoji dno.

Ako ministar zbog strašnog masakra ne želi da podnese ostaku, onda sigurno neće to uraditi ni Aleksandar Martinović zbog vređanja građana koji nemaju decu, zaključio je Aleksić. (kraj) vbr/sv/dj

Share: