Odbraniti Republiku Srpsku

13:51 06. 07. 2023. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Poslanici pokreta Dveri i stranke Zavetnici pozvali su danas sve političke aktere u Srbiji da, bez obzira na političke i ideološke razlike, podelu na vlast i opoziciju, budu jedinstveni oko odbrane Republike Srpske (RS) koja je pod snažnim pritiscima sa Zapada i najavili da će tražiti da se održi sednica Skupštine Srbije na temu RS.

Šef poslaničke grupe Dveri - Patriotski blok Boško Obradović rekao je, na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, da patriotska opozicija "podiže svoj glas u odbranu i zaštitu Republike Srpske koja, u ovom trenutku trpi ogromne pritiske sa Zapada koji vode ka njenom gašenju i utapanju u veštačku tvorevinu Bosnu i Hercegovinu".

"Svedoci smo da vlasti u Sarajevu, uz podršku različitih zapadnih centara moći, u kontinuitetu pokušavaju da ukinu Republiku Srpsku, da joj oduzmu nadležnosti, da je ponize i zgaze.U ovom trenutku imamo novi talas pritisaka koji bukvalno želi da se obračuna sa svakim u RS ko pokazuje otpor i ko učestvuje u odbrani Republike Srpske, njenih zagarantovanih prava iz Dejtonskog sporazuma i svega onoga što joj po zakonu sleduje", rekao je Obradović. (kraj) vip/lč/dj

Share: