Obuka za platformu "Čuvam te"

15:12 08. 07. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

ARANĐELOVAC - Platforma "Čuvam te" jedinstveno je i pouzdano mesto gde svi građani, deca i nastavnici mogu da se informišu i nađu odgovore i savete za različite situacije u razvoju, usmeravanju i podršci deci, kao i da onlajn prijave nasilje, rečeno je danas u Aranđelovcu, na obuci za rad u tom sistemu.

Učesnicima obuke obratili su se ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović, ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić i Đorđe Milićević, koji je po ovlašćenju premijerke preuzeo ovlašćenje ministra prosvete do izbora novog ministra, navodi se u saopštenju Ministarstva informisanja i telekomunikacija.

Jovanović je podsetio da je platforma puštena u rad 2021. godine, kao prva Nacionalna platforma za prevenciju i zaštitu od vršnjačkog nasilja u Srbiji, a do sada je umreženo oko 2.700 entiteta - sve osnovne i srednje škole, centri za socijalni rad i službe socijalne zaštite, policijske stanice, zdravstvene ustanove, nadležne resorne inspekcije i osnovna i viša javna tužilaštva. (kraj) vip/ivt/mk

Share: