Uzlazna putanja

11:32 09. 07. 2023. FoNet | Boris Drenča-Ivana Šanjević

BEOGRAD - Predsednik Crne Gore Jakov Milatović navodi da je, za razvoj odnosa Podgorice i Beograda, vraćanje diplomatskog nivoa jedno od važnijih pitanja i da očekuje da dve zemlje uskoro imenuju nove ambasadore.

Milatović je za današnju Politiku, uoči posete Srbiji. rekao da odnosi dve države idu uzlaznom putanjom od njegove inauguracije krajem maja i prisustva srpskog predsednika Aleksandra Vučića.

On je rekao da na odnose Podgorice i Beograda gleda kroz prizmu dobrosusedskih odnosa, što je nakon učlanjenja Crne Gore u Evropsku uniju jedan od najvažnijih spoljnopolitičkih prioriteta.

Predsednik Crne Gore doputovaće u dvodnevnu zvaničnu posetu Srbiji, tokom koje će razgovarati sa šefom države Aleksandrom Vučićem i predsednikom parlamenta Vladimirom Orlićem.

Milatović će tokom posete Beogradu položiti venac na Spomenik neznanom junaku na Avali, uz vojne počasti, kao i cveće ispred Osnovne škole "Vladislav Ribnikar".

U čast posete, Ambasada Crne Gore prirediće prijem u Crnogorskoj kući u Beogradu, saopšteno je iz Milatovićevog kabineta. (kraj) drp/ivt/bdr

Share: