Đukanović da podnese ostavku

15:49 12. 07. 2023. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Poslanici Zeleno-levog kluba, Demokratske stranke (DS) i poslaničke grupe Moramo - Zajedno, koji su i članovi Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, saopštili su danas da traže da predsednik tog skupštinskog tela i poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović hitno podnese ostavku na tu funkciju.

Poslanik DS Miodrag Gavrilović rekao je, na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, da je Đukanović, povodom informacije da je Ministarstvo finansija SAD uvelo sankcije direktoru Bezbednosno-informativne agencije Aleksandru Vulinu, optužio SAD da je korumpirana država, da radi po diktatima koji dolaze iz Srbije i da namerno radi na urušavanju, diskreditaciji i kriminalizaciji rukovodstva Srbije i ocenio da je ta izjava "ozbiljan skandal".

On je rekao da članovi Odbora, koji su poslanici dela opozicije, smatraju da su neprimerene izjave Đukanovića o suđenju vlasniku "Jovanjice" Predragu Koluviji, policajcima, kao i da je neprimereno to što "optužuje SAD da radi po diktatu nekih iz Beograda" i traže da hitno podnese ostavku. (kraj) vbr/lč/dj

Share: