Nova sednica u ponedeljak

17:12 20. 07. 2023. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD -  Sednica Anketnog odbora za utvrđivanje činjenica i okolnosti koje su dovele do masovnih ubistava u školi "Vladislav Ribnikar" i mestima Malo Orašje i Dubona završena je danas posle sat i po, a umesto o dnevnom redu, polemisalo se na razne teme, a bilo je i optužbi za "politikanstvo".

Na dnevnom redu bile su dve tačke - Predlog pravila o radu Anketnog odbora i Razno i na kraju je izglasano da se dnevni red prihvati, ali da se mogu dati predozi za njegovu dopunu, kao i dodatni spisak osoba koje treba ispitati do sledeće sednice, u ponedeljak u 14:00.

Polemike su počele kada su samostalni poslanik Dejan Bulatović i poslanica Jedinstvene Srbije Marija Jevđić zatražili odlaganje sednice, jer je sazvana tri sata pre početka, a članovima treba vremena da se pripreme i prouče materijal.

Predsednica Anketnog dbora Marinika Tepić je konstatovala da je plan rada apsolutno u saglasju sa poslovnikom Skupštine i da nema nikakvih "izleta", a da je jako važno prisustvo javnosti i medija.

Ona je poručila da Anketni odbor ne sudi, ne bavi se ničijom krivicom, oštećenim ili svedocima, nego će se baviti samo utvrđivanjem činjenica koje su dovele do tragedija i preporukama aktivnosti i mera da se takve stvari više ne dogode. (kraj) vbr/dal/bdr

Share: